Tuesday, March 1, 2011

Message yang Merepek

Minggu ini aku terlebih rajin sikit nak update blog.Tapi tak der cerita yang best pun nak kongsi kat sini.Diharap jangan ada yang muntah yer bila baca entry yang merepek ni

Alang-alang aku tak der idea.Aku baru jer terima message yang merepek..Tentu kalian pernah terima message yang merepek kan.Rasa angin satu badan jerkan bila terima message yang entah apa-apa.Ni message yang aku baru terima.(Sebenarnya dah banyak kali terima message dari power root yang klon ni)


Congratulation
your sim-card berjaya menangi
RM 17,000.00
From "Power Root Sdn Bhd"
No seri:778899
Sila dial Office 0145538637
ORIGINAL


Aku yang gatal tangan ni terus reply :PENIPU

Ni ada satu lagi message yang aku terima.Message ni aku anggap kelakar laa jugak.Time tu aku balik cuti CNY.Tengah sakan berborak dengan ayah aku.Tup tup tup ada message masuk,bila aku buka jer message tersebut

Ni ayah guna fon police
tolong bagi credit maxis 50 ringgit
ke nombor baru ayah 0128103692
Ayah lagi ada masalahkat balai Police
Tak payah call,sekejap ayah call

Yang ni pun aku gatal tangan jugak reply:

KEPALA OTAK HANG,AYAH AKU ADA DEPAN MATA AKU NI.BODOH...PENIPU..NAK AKU HANTAR KAU KE BALAI POLICE KER?


Aku harap jangan laa ada yang terkena dengan taktik-taktik kotor ni yer.

P/s:Entry lepas geram.Sekian terima kasih




11 comments:

IDAZS said...

hikhikhik, mcm2 la derang nie kan?

nuyue said...

ida
tu laaa..mcm2 taktik diaorg guna

::NIK:: Malaysia said...

mcm2 la loni ore nk nipu..ayh pn kna ugk mulo..pah dia anta msg ko ore tue, sj nk maen angn..pah ore tue cyap cl lg..bnyi mcm soro ore indon..

Farra Dhelina said...

mmg merepek..

nk tau..

masa fmly fra tgh buat kenduri tahlil utk ayah, tiba2 adik dpt msg ayh suruh topap kan.. tekejut beruk ktorg! naik bulu roma kejap masa tu...eee mmg dasar perampok..dia igt kt ni bodo kot mcm dia...eeee

nuyue said...

simah
mmg indo pun buat kejaan lagu ni..bengong kan..taktik kotor

nuyue said...

farah
diaorg main belasah jer kan hantar msg..tanpa fikir perasaan org..janji dia dapat apa yang dia nak..

sasha a.K.a MumYalya said...

nuyue..aku pernah gak dpt msg yg ayah tu..aku call ayah aku..sebab pelik la dia baru balik dari rumah aku masa tu kan..haha..
sengal punye olang,nak tipu tak agak2 :p

nuyue said...

sha
tuu ahhh..aku pun pelik masa terima msg tuu..nasib baik laa ayah aku ada depan mata..kalau tak confirm aku percaya jugak..bengong...

ashra said...

a'ah..saya pun dpt.ada tu,siap guna nama company besar2 tuk wat kita percaya..

kita tak la percaya,tapi sakit hati terkejar2 tgk sms,rupanya sms ni..sakit la hati kan

Lady of Leisure said...

yang cakap ayah kat balai polis tu pelik nau, ramai gak yg dapat sms tu kan..

nuyue said...

ash
tuaa ahhh..kita beria-ria buka msg..alih2 dapat msg yang mengarut nih

lady
lady pun pernah dapat msg sebegini rupa yer?

Labels

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails