Friday, March 4, 2011

Siapakah Gerangan ini Budak?

Ini budak memang nak kena ketuk kepala
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Semalam aku MC.Gara-gara aku pening kepala.Tak larat nak masuk ofis,jadi aku dengan awish pun membuta tanpa gangguan kat rumah sampai pukul 11.00 pagi baru bangun.Bila dah bangun,laju jer dia nak mandi,aku pun mandikan dia,lepas tu aku pakaikan pamper,aku letak baju awish kat atas tilam.Aku pun pergi laa mandi.

Bila aku keluar jer dari toilet,aku tengok dia dah siap pakai baju & seluar.

aku:aik tadi ummi suruh awish pakai baju lain,kenapa pakai baju ni?

awish:aju ni encem (baju ni hensem)

aku:nak pergi mana pakai baju hensem?

awish:jom jom jom (ajak jalan)

aku:nak pergi dengan apa?

awish:naik keta

aku:siapa bawa?

awish:ummi la

(dalam hati,budak ni memang nak kena cubit,dahlaa aku tak berapa berani nak bawa kereta,boleh pulak suruh aku bawa dia pi jalan-jalan.Sabar jerlah)

Aku buat-buat tak layan jer,lebih kurang dalam kul 2.00 petang,dia ajak aku keluar jalan-jalan lagi.Alahai kesiannyer anak ummi,macam mana ni.Hati aku dah gundah gulana,aku berani bawa kereta pergi & balik kerja jer,nak pergi tempat lain yaaa ampun,aku betul-betul tak berani.Aku pun call en hubby,boleh pulak en hubby suruh aku bawa awish jalan-jalan,siap suruh aku g window shopping kat tesco lagi...huuaaawww mengelabah aku...

awish: mi jom jom jom la (sambil pakai kasut)

aku:kejap laa..ummi nak sembahyang zohor dulu

awish:ok (tunggu kat depan pintu)


Lebih kurang pukul 3.00 aku keluar dari umah.Sampai jer kat parking kereta

aku:Bismillahirahmanirrahim

awish:mi..cepatlah

aku:sabarlah,duduk diam-diam

awish:mi tekan minyak & break

Budak ni memang nak kena,mulut tak boleh diam,mentang-mentang laa bapaknyer selalu bagi arahan camtu time aku bawa kereta..ni dah terikut cakap bapaknyer...sabar jerlah

Akhirnyer aku berjaya jugak bawa awish jalan-jalan cari makan..Haiyaaa esok hari minggu,jangan laa ajak ummi keluar jalan-jalan lagi yer...PENAT...

8 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

wahhh...ku pun tak berani nk bwk kete kat kl nie...huhu...

pstt...hero makin hemsem lah!i likeee....:)

nuyue said...

izwa
nuyue terpaksa & dipaksa bawa kereta..huuuaawww

IDAZS said...

hikhikhik, bagus betul bos kecik bg arahan, tekan minyak + break. wahahahahah

awish, awish, bagus betul hesem boy nie..

nuyue, daku pun kena bwk kete sendri juga minggu depan, hubby outstation sminggu.

rasanya mcm takut nak drive sorang, alamaknya naik teksi la daku :(

nuyue said...

ida
mu pun penakut bawa kereta jugak ker?hehhe..kita geng laa yer...

sya said...

hehehe...
demi awish, ummi bawak jugak keta pegi jalan2 kan... hehehe....

sama lah dengan darwisy, dah pandai nak pilih2 baju... huhu

Murni Delights said...

lawak ler awish nie..geram je tgok gelagat dia...

cik bihah said...

Akhirnye .. pasnie kene prktise byk2 bw kete pusing2 ;))

Fara said...

kihkih..kan dah kena buli ngan anak sdirik..heheh..
kena biasa2kan nuyue..
makin encem anak bujang nuyue tu..

Labels

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails