Monday, February 1, 2010

..... Percubaan......

Percubaan?
Ya....aku masih lagi dalam tempoh percubaan...maklumlaa budak baru belajar...banyak benda yang belum aku tahu..banyak benda yang perlu aku study...aku pun tak tahu laa sejak bila aku mula meminati bidang ini........saper-saper yang sudi jadi sifu aku?angkat mouse yer...heheheh..."tunjuk ajar ku sifu"....

Heheheheh....tentu korang semua tertanya-tanyakan?bidang terjun apa laa pulak yang aku minat ni....bidang yang aku maksudkan sekarang ialah....fotografi.....sebelum ni aku suka sanggat tengok gambar-gambar yang cantik...jadi aku terfikir...boleh kan aku berbuat demikian...dan akhirnyer.....

Masa besday aku termpoh hari hubby hadiahkan aku DSLR..dia tahu,aku sekarang tengah gian ambik gambar...kemana-mana pergi mesti bawa kamera...model yang selalu aku gunakan ialah mestilaa anak bujang ku...kesian dia..jadi mangsa aku...kih kih kih...

Ini antara hasil percubaan aku yang pertama...konon-konon nyer nak cuba teknik BOKEH (Gambar blur kat belakang) gambarnyer tak der laa gempak pun...mungkin bagi korang semua..ianya hanyalaa gambar biasa...maklumlaa budak baru belajar....sajer jer nak share dengan korang semua.....untuk tatapan korang semua.....sebab sebelum ni dah janji dengan korang semua...nak update pasal ni...(ceeehhhh perasan)..nanti jangan lupa bagi komen yer...







18 comments:

KELLY910 said...

wah.. not bad nuyue..
percubaan kelly tak pernah nye berjaya.. share sikit macam mana boleh dapat ek?

saSha a.K.a MumYalya said...

wah..wah..semakin berjaya percubaan mu nuyue..good job :)
psstt..kalau nak tambah model lain..rela ku offer anak dara ku ini..tapi,jadi model jelah..hehe ;p

nuyue said...

kelly
nuyue buat apa yang sis ummi cakap ritu..kat RH pun dia ada bgtahu pasal ni kan...xper kelly..nuyue dulu pun ambik masa yang lama utk dapatkan hasil camni...tuu pun hubby cakap buruk lagi...

sue79 said...

nice pic. ok la,, saya pun dah jatuh cinta dlm bidang ni..cam best je kan?

nuyue said...

sasha
terima kasih..heheehe
woouuu siap offer anak dara dia lagi yer...sukanyer....nanti bila nuyue dah pandai..nuyue jemput anak dara sasha yer...berduet dgn darwish...heheheh

nuyue said...

sue
thank
jom ahh sue..
nanti leh join nuyue & kelly..heheheh

L@n@ said...

dear.. nih baru percubaan dah letops!!.. blom yg betol2 lagi .. ehehe

aku terkantoi.. jomm bace ..

IDAZS said...

nuyue...percubaan yang berjaya!!! kipidap!...

darwish xnak kawan ke? kalau nak Zarin pun boleh enterframe!hehehe :P

nuyue said...

lana
thank dear
naik lengguh tgn ni belek2 setting kamera ni....maklumlaaa budak baru belajar....nasib baik laaa menjadi...

nuyue said...

ida
boleh ajer kalau zarin nak kwn dgn darwish...lgpun darwish suka berkawan....

Eyta@hot mama said...

Salam Nuyue..
Lama rasanya ku x jejalan ke blog mu dear.
Wah..dah tukar bidang fotografi pula ye..Good luck dear.. Adam boleh jadi rakan model Darwish kalau tak cukup model..hehehe..

Naimatul Hafizah Nor Rodin said...

cantik pic2 ni,nuyue.
ok la tu...tak de la buruk mana pun. ok sgt!
dari kak fiza ni, langsungla tak tahu apa2 pasal dslr...hehehe.
buta langsung.

nuyue said...

eyta
thank laa yer sbb sudi singgah blog kita yang tak seberapa ni...
eehh boleh ajer kalau adam nk jadi model..tgg nuyue betul2 pandai yer...
yeeaahhh dah ramai model cilik yg ku dapat...sukanyer...

nuyue said...

kak fiza
nuyue dulu pun xtahu apa2 pasal ni...kosong...sekarang ni tahu laa serba sedikit...tuu pun sebab dah ada kamera ni..hehheeh..

fisa othman said...

ok la tu nuyue...percubaan yg berjaya gak...hehehe fisa tumpang syok tengok jer la yer...:P

nuyue said...

thank kak fisa
hehhehe... akak sudi tgk pun nuyue dah gumbira...ceeehhhh

Ummi HusnaDania said...

wah..cantik la tu..kena dgn model cilik tuh..hehe

nuyue said...

terima kasih kak isma
sekarang model cilik tuu susah betul nak bergaya depan kamera...kena ikut mood dia..heheh

Labels

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails