Wednesday, May 4, 2011

Kat mana nak cari yer?

Dah menghampiri 2 minggu aku mencari buah ini.Tapi tak jumpa-jumpa.Aduushhh camno nih.Time nak makan tak jumpa pulak,time tak nak makan bersepah pulak aku jumpa (uiittss tak baik lah merunggut).

Korang ada terjumpa tak buah ni pada masa sekarang?Ada member aku cakap ,sekarang bukan musim buah ni.Kalau korang ada jumpa,bagitahu aku yer,kalau setakat KL & Selangor boleh lah aku ajak hubby aku pi terjah.Kalau jauh-jauh tak kuasa laki aku nak layan.

Ini lah rupa buah yang aku tengah cari:


(Gambar dari Pakcik Google)




15 comments:

Wina Momma S and S said...

hurmmm pernah makan tp x tau nama buah...buleh?? hahahah!

so far x ternampak pun..kalau ade wina bgtau ek

ashra said...

delima kan nuyue?..
confuse jap..

kalu delima,ada org kata,supermarket jusco ada jual..

nuyue said...

wina..hehe..nama buah itu ialah buah delima

ash..yerlaaa..ini buah delima..nanti nk try cari jusco..harap2 adalah rezeki nuyue..

risa said...

bukan depan umah ariss ada ke yang?
cuba tanya ariss..ada lagi ke idak

sasha @ mumyalya said...

alahai..ciannya..orang kata kalau preggy makan delima..muko anak berseri2 nanti..hehe..cuba carik kat supermarket..kalau takde,kene la tunggu yg kat kg tu kan..hermmm..

ayu said...

nuyue, delima ekkk..huhu..feveret ayu tu..yup, bak kata kawan2 yg lain cuba try tengok kat JJ ke, hero ke..macam pernah nampak juga..^_^

♥ Mrs.Eady ♥ said...

akan ku cuba tgk akt pasar raya sogo..biase kat situ tak pernah tak ade..

nuyue said...

kak risa
ariss cakap umah dia dah xder..ada 1 bijik yang dah kecut dalam peti ais..heheh

sha
aku asal ngadung jer nak makan buah delima..xtahu kenapa..kalau hari biasa xder laa pulak aku nak..

ayu
buah feveret ehh?nuyue time ngadung jer rasa nak makan..nanti hari mgg kena ajak en big boss jln2 cari buah delima

izwa
kalau ada kat sogo..bagitahu yer..lagipun dah lama xkesana..hehh

etiey.com© said...

ehh bukan ke ni delima? kat chow kit dan supermarket pun ada kan

Fara said...

mengidam buah delima yer nuyue..umah mak akak ada pokok nie..tp buahnya kecik lagi..rasa kat pasaraya econsave pon byk nie nuyue..
wahh..sure anak berlesung pipit nnt nih..

Irma Rizal said...

huhuhu..
ni yg susah kite ni time ngandung kan..
tetiba je nak mkn mcm2..
huhuhu nak buat mcm mana plak tu kalau bukan masa nya..waaa..
rasa nak nangis je..

syayassir said...

nuyue, kat chow kit tak de ke?
ala, siannya...
nanti kalau jumpa saya bagitau ye...
err, masalahnya, dalam pantang tak keluar rumah, camne nak jumpa... hihi

Lady of Leisure said...

nuyue, lady kadang2 ada jumpa buah ni dekat pasaraya hero dekat rumah ni, cheras.. tapi dia bermusim ke? patut la kadang ada kadang idak..
kalau dapat yg jenis merah tu best kan..

Murni Delights said...

sedap nyer buah delima..

Anonymous said...

salam tuan-tuan dan puan-puan, kalau dah dapat buah delima tu, saya mohon budi bicara kalian beritahu kat mana lokasi yg ada jual buah delima tu, saya amat-amat memerlukannya, nak buat ubat, URGENT SANGAT
emel: mxn_graphic@yahoo.com
syukran...

Labels

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails