Monday, April 18, 2011

Tercium Buntut

Dah menghampiri dua minggu peristiwa itu berlalu.Baru aku berpeluang nak update entry kat sini.Terima kasih kepada kawan-kawan yang tertanya-tanya apa yang berlaku pada hari tersebut.Tempoh hari mood aku tak berapa ok.Jadi aku malas nak share dengan korang semua.

Pada 05 April 2011.Aku macam biasa ,bersiap-siap nak pergi kerja.Pagi tu aku suruh my hubby hantar darwish ke rumah babysitter.Sebelum aku masuk dalam kereta,PA boss call tanya aku kat mana.Lebih kurang 5 minit lepas tu PA boss call aku lagi.Masa tu aku dah berada dalam kereta,baru nak undur untuk keluar parking.Aku tak tahu mana silapnyer,gedeeeebuuuummmmm....aku tercium buntut BMW..Ya allah pada saat tu aku rasa cam nak pitam.Al maklumlah aku baru jer berani bawa kereta.Bila terjadi macamni aku kaku seketika.Lama jugak la aku diam sebelum alihkan kereta aku ketempat lain.

Lepas tu aku terus call my hubby.Alamak ,dia tak angkat phone.Banyak kali jugak la cuba call dengan tanganku yang menggeletar,akhirnyer dia jawab jugak.nasib baik lah my hubby tak masuk highway lagi.Kalau tak jenuh la aku nak menunggu dia.Aku tak berani keluar kereta.Aku tunggu sampai hubby aku datang.

Dalam hati,terfikir-fikir camno aku boleh tercium,memang kawasan parking umah aku tidak rata,ada yang berbukit & ada yang rata.Tengah duk syok fikir-fikir,hubby aku pun sampai,aku pun turun dari kereta..ALAMAK kemek nyer kereta aku.Macamana aku nak pergi kerja.Tak sanggup eh nak bawa kereta sedemikian rupa.Nasib baik my hubby tak bebel.Kalau dia marah & bebel ,confirm aku tak berani nak bawa kereta lagi.Satu jer yang aku ingat,my hubby perli "Apasal honey pi cium buntut mahal"

My hubby pun pi tanya jiran,siapakah gerangan pemilik kereta BMW.Aku dah berdebar time nih.Confirm aku kena sumpah seranah dengan pemilik kereta BMW tu.Dalam hati ni tak henti-henti berselawat.Dalam 5 minit menunggu pemilik BMW,akhirnyer muncul la seorang pompuan melayu.Aku terus pi mintak maaf dengan dia,sebab tak sengaja tercium.Nasib aku sungguh baik.Pompuan tu tak marah kan aku .Dia cuma cakap "Tak apalah benda dah nak jadi".Selepas bertukar-tukar no phone aku terus ajak hubby pi repair kereta.Al maklumlah kereta malaysia(bukan nak kutuk yer tapi kenyataan)aku rasa tak derlah kuat mana pun aku cium,tapi kereta ku kemek yang teramat sanggat.Kereta BMW cuma pecah lampu belakang jer.

Kalau korang baca entry sebelum ni,ada aku bagitahu pasal alamat kan?Sebelum kejadian tu berlaku,2 hari berturut-turut masa aku nak datang kerja aku terserempat dengan lori yang tarik kenderaan eksident @ rosak.2 hari turut-turut aku cuba potong lori tersebut,bila aku potong lori tu,lori tu potong aku balik.Dalam hati jangan lah kejadian yang tak diingini berlaku kepadaku.Bila aku fikir balik,kereta aku sama kemek dengan kereta yang aku saksikan selama 2 hari turut-turut itu.Sudah banyak kali,jika sesuatu perkara buruk nak terjadi confirm aku akan dapat alamatnyer.

Bulan ni melayan-layan la duit ku terbang kerana baiki kereta ciut ku itu.Kalau menda tu tak terjadi,duit tu bolehlah kitaornag pergi bercuti...Tak apalah ada hikmat disebalik kejadian.Nasib baik aku tak fobia untuk bawa kereta.


15 comments:

♥ Mrs.Eady ♥ said...

ini la kisah yg buat kami tertanye-tanye nie..alhamdulillah semua ok dah..

nuyue said...

izwa
hehhe..hari tuu jiwa kacau sikit..tu yang tak sempat nak update

fisa othman said...

laaaaaa dah nak terjadi namanya tu nuyue...ermmm ada hikmah di sebalik semua kejadian tu nuyue...dugaan dugaan...ujian ujian...sabar ye nuyue...

nuyue said...

kak fisa
itu laaa..benda dah nak jadi..xboleh nak buat apa dah...padahal nuyue dah beringat time tuh..

Fakardellawarni said...

gelabah katak ye dak..hehe..apa2 janji selamat

nuyue said...

della
hahhah..gelabah punya pasal la kut...heheh...

::NIK:: Malaysia said...

sb jwb cl ke alom jd g2..?? ati2 deh laen kali..

ashra said...

owh..n la kisahnye..
tak pe2..ada hikmah tu kan..

hehe.sy pun sama,kdg terbayang gak cane la kalu tercium kete mahal2..waaa..nauzubillah..

nuyue said...

simah
xtahu laa tuuu..kejadian tu cepat sggt berlaku...

as
tuu ahhh..risau jugak dlm hati time tu..tapi nasib baik lampu jer yang pecah...kadang-kadang terbayang tau pasal kejadian tu..

Norazrani Maamin said...

bontot mahal yea nuyue...hehehe
akak pun bln lps terlanggar bontot grand livina..ketaq gak lutut time tue..alhamdulillah, semua dah settle..byk ke kene repair?

nuyue said...

arra
yang nuyue punya..byk laa jugak habis..kemek gileeerr...yang BMW tu just pecah lampu belakang jer...

arra pi cium grand livina tang mana?byk ker kena repair?

::NIK:: Malaysia said...

oo..laen kli jgn duk cium kokse lg deh..xpo, lm2 expert la 2 alom..jgn wt tkt n xbrani nk drive la plak..hehe.

Murni Delights said...

la cian akak..he..he..
ada gak pglman cam gini mse tu pkai kete saga lame..undur2 terlanggar Toyota Hilux.. sebaik tak de org nmpak..tpi pelik hilux tu ok je..tak de skit pun calar ke kemek ke..kete kita je yang kemek..

IDAZS said...

huhuhuhuhuhu, nasib baik owner bmw tu ok.

benda dah jadikan. alahai, sian nuyue, banyakkan bersabar yea :)

risa said...

alahai siannya besan ai neh...
harap2 nuyue sabar le banyak2 ye..ada hikmahnye tu kan..yg penting nuyue takde pape...lepas tu dah dapat pon berita gembira kan:)

Labels

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails